Plannen tolwegen

Door het kabinet Rutte Verhagen werd tolrijden als optie genoemd om de files te bestrijden. De PVV wil graag de rijksweg A3 tussen Amsterdam en Rotterdam realiseren. Daarnaast moet er een tolbrug tussen Almere en Amsterdam komen. Zijn tolwegen nodig om de mobiliteit in Nederland te verbeteren? Bekijk de tolwegen Nederland.

Wilt u de tolwegen in Nederland weten? Op dit moment zijn er plannen voor de volgende tolwegen en tolbruggen.

Tolbrug Almere

Een extra brug vanaf Almere naar Amsterdam lijkt kansrijker. Er bestaan ook al tolbruggen in Nederland, zoals bij Dordrecht. De files worden alsmaar langer in de Randstad, en Almere - Amsterdam is een overspannen traject. Een dergelijke ingreep zou zo maar eens exploitabel en haalbaar kunnen blijken.

Rijksweg A3

Dwars door het Groene Hart is al vele decennia de A3 getekend; een weg rechtstreeks van Rotterdam naar Amsterdam. Geeneens zo'n gek idee. Maar tegenwoordig zal deze ingreep lastig uit te voeren zijn. Alleen een nagenoeg geheel ondergronds traject zal haalbaar zijn bij de burgers. De HSL loopt ook voor grote delen door het Groene Hart, en is ook gedeeltelijk onder- of bovengronds. Dit heeft vele miljarden gekost.